media

Как да сменим импелера на помпата?

Въртящото движение на импелера, което се предизвиква от двигателя на помпата, генерира налягането на водата в басейна. Тук ще обясним как да смените амортизирания импелер бързо и лесно.

Прочети още
media

Защо водата във ваната или басейна се пени?

Какво предизвиква появата на пяна в басейните и ваните и как да се справим с този проблем?

Прочети още
media

Каква е разликата между избистрител и коагулант?

Тук ще отговорим на въпросите какви са приликите и разликите между коагулант и избистрител и в какви случаи да ги използваме.


Прочети още
media

Защо водата в хидромасажната вана не е достатъчно гореща?

Включихте джакузито вчера, но водата е все още хладка или дори - студена? Възможно е да имате проблем с нагревателя или с управлението. В тази статия ще обясним как да идентифицирате причината за тази неизправност стъпка по стъпка.
Прочети още
media

Кога е време да сменим камъните в печката за сауна?

Редовната проверка и подмяна на камъните е, може би, една от най-важните процедури за поддръжка на сауната (след почистването й, разбира се).
Прочети още
media

Препарати за понижаване на pH – прилики и разлики

В тази статия ще сравним двата най-разпространени препарата, използвани за понижаване на рН - солната киселина (муриева киселина) и гранулиран препарат (натриев бисулфат).
Прочети още
media

10 страхотни ползи от аква спининга

Аква спинингът представлява физическо упражнение на водна основа, при което се използва подводно колело за раздвижване на цялото тяло. 

Прочети още
media

Какво е UV дезинфекция и как работи?

UV системите осъществяват нехимичен процес, при който се използват противобактериални, ултравиолетови лъчи за дезинфекция на вода, въздух и повърхности.

Прочети още
media

Дезинфекция на водата с озон

За да разберете с какво дезинфекцията на вода с озон е по-добра от тази с традиционните препарати е важно знаете какво представлява той и откъде идва.

Прочети още
media

Обща минерализация на водата (TDS) и защо е толкова важна?

TDS (Total Dissolved Solids) е показател за общото количество твърди вещества, разтворени във водата на басейна. В тази статия ще разберем защо е толкова важен, как да го измерваме и контролираме.

Прочети още